Cultius

CULTIUS TRADICIONALS DE L'HORTA DE LLEIDA


 L'Horta de Lleida és l'espai agrari que envolta la ciutat de Lleida, on les sèquies  i canals han permès el cultiu d'hortalisses durant dècades. L'Horta ens ofereix aliments de qualitat en un entorn proper i saludable.

Les varietats tradicionals de l'Horta de Lleida s'han cultivat al llarg dels anys, amb uns sabors característics i lligades a un saber fer local. Conservar-les  és conservar la identitat del territori, el seu paisatge i la seva gent.

Algunes varietats de l'Horta de Lleida identificades en aquest projecte són el brròquil llucat, la maduixa de Lleida, la carxofa de Lleida, la carabassa vaquera, la bleda del país, el pebrot roig de Gualda, el tomaquet de penjar o de Lleida...

Aquest projecte ha estat realitzat per l'Ajuntament de Lleida i l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA), amb la col·laboració del Centre Especial de Teball de l'Ajuntament.

Nosaltres, des del nostre hort filosòfic, col·laborem en l'aprenentatge, el cultiu i la difusió d'aquestes hortalisses, tot esperant recuperar-ne el seu ús i valor.

1. EL BRÒQUIL LLUCAT

2. LA MADUIXA DE LLEIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario